София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Полицай изчезна след катастрофа

Паднал в дере и после се самоубил?

6 годиниИнциденти 14 Боряна Райчева

Висш служител на МВР е изчезнал в нощта на 11 март край Роман, Врачанско. Рано сутринта в дере над река Малки Искър е намерен катастрофирал Фолксваген Голф, в който не е открит никой.

По неофициална информация колата е паднала около 4 часа нощес, но е била открита едва след 9 часа вчера сутринта. Предполага се, че е идвала от близкото село Хубавене, когато по неясни на този етап причини е напуснала пътя и е паднала в дълбокото дере край реката, съобщава агенция „Булнюз“.

Според очевидци на инцидента, служителят на МВР сам е скочил в реката преди да изчезне. Две момчета от Роман, които в този момент минавали с автомобил по моста, видели, че полицаят излязъл от смачкания Голф, качил се на моста и скочил в река Искър. Момчето видяло в огледалото за обратно виждане, че мъжът застава на перилата и се готви да скочи, спряло колата, но докато стигне до него, било късно.

Според местните хора служителят от МВР – Петър Петров, е загинал при скока. Те коментират, че той е бил свестен човек и вероятно се е самоубил, защото се е притеснил, че може да бъде уволнен заради катастрофата, тъй като бил употребил алкохол.

Вчера водолази от Монтана с лодка са претърсилили реката в този участък, но не са открили тялото. Днес издирването продължава. Ще се прегледат и видеозаписите от камерите на близкото кръстовище.

От МВР не дават никаква информация за изчезналия полицай.