Гледай
на живо

Полицаите готови за протест

Настояват за увеличаване на заплатите с 15%

Полицаите готови за протест Полицаите заплашиха с протест, ако заплатите им не бъдат увеличени с поне 15 процента от месец юли. ... thumbnail text

Полицаите заплашиха с протест, ако заплатите им не бъдат увеличени с поне 15 процента от месец юли. Информацията разпространи Синдикалната федерация на служителите в МВР.

„Ако това не се случи, съвсем скоро ще се срещнем с народните представители пред тяхното работно място. Бяхме принудени да проведем подобна среща през ноември 2015 година и тя отново беше провокирана от мерките и вижданията за реформа на министър Горанов", пише в съобщението на синдиката.

Вълна от полицейски протести имаше педи две години, когато управляващите се опитаха да премахнат социалните придобивки на служителите в МВР.

Синдикалната федерация настоява да бъде актуализиран бюджета на МВР за 2017 година. Според профсъюза това са само част от спешните мерки, които трябва да се предприемат, за да се гарантира сигурността на българските граждани. Позицията им е, че бюджета на министерството за следващата година трябва да бъде увеличен сериозно.