София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Полицаите излизат на протест

Искат си повишението на заплатите

7 годиниОбщество 8 Боряна Райчева

Синдикалната федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) ще обсъди ефективни протестни действия в знак на несъгласие с резултатите от срещата с министър Радев миналата седмица.

Синдикатът намира не само за изненадваща, но и за неприемлива позицията на министъра на вътрешните работи, изразена във връзка с решенията, взети на заседание на Съвета за социално партньорство в МВР, провело се на 15 юни 2017 г., се казва в съобщение до медиите.

След Съвета миналата седмица министърът на вътрешните работи Валенти Радев заяви, че увеличение на полицейските заплати ще има, но не уточни с колко и кога.

От Синдикалната федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи уточняват, че на 24 и 25 юни ще бъде взето решение за формите и местата на протест. Водят се разговори и с други професионални организации в системата на МВР за координация на протестните действия.