София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Полиция търси масовия убиец край Нови Искър

Жандармерия блокира района около село Луково

6 годиниКрими 12 Боряна Райчева

Провежда се специализирана акция във вилна местност край село Луково в началото на Искърското дефиле. По наша информация масираното полицейско присъствие има връзка с шесторното убийство, което разтресе цяла България. От МВР към момента нито са потвърдили, нито са отрекли информацията. Със съдействието на кмета на селото Румен Колев две коли на жандармерията са се озовали във вилната зона, където има стотици вили, повечето от които необитаеми през зимата. Кметът потвърди, че се издирва мъж, който не е местен. Няма и информация дали е наел вила в местността.
В същото време стана известни подробности около бизнеса убитата жена Кети Николова, чието тяло бе намерено край Нови Искър. Тя е създала фирма заедно с още две жени. Дружеството е регистрирано на адрес в столичния квартал „Люлин“. Проверка показа, че апартаментът преди години е бил собственост на друга от съдружничките във фирмата – Десислава Спасова. Именно заради дълг на последната в момента върху дяловете на фирмата има наложен запор. Десислава и Кети пък били съседки и живеели врата срещу врата в „Люлин“. Убитата, дъщеря й Нанси и майка й Елена живели заедно в апартамент в бл. 619 в столичния жк „Люлин“ преди десетина години, разказа техен съсед.

Мъжът ги описа като обикновени хора, не личало да са с възможности. Комшията бе категоричен, че Кети не се е женила и в блока не са виждали там да живее бащата на Нанси. Кети била приятелка с живеещата в отсрещния апартамент Десислава Спасова. Жената се развела и отглеждала сама сина си Вилиан. Съседите от входа никога не са чували двете жени да имат обща фирма и са категорични, че никой от апартаментите им никога не е бил действащ офис. Хората не можаха да си спомнят с какво са се занимавали двете жени, нито пък какви са били професиите им. Те обаче си спомниха, че продали жилищата си горе-долу по едно и също време и дори че последвали препродажби. Никой не знае къде са отишли да живеят. Сега в апартамента на Кети живее самотна жена, а в този на Деси – семейство. По документи обаче жилището се води собственост на мъж, чийто съдружник пък е свързан с дружества, собственост на панамски офшорки. Засега обаче търговската дейност на Кети публично не се свързва с разстрела на фамилията.