София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Полицията проверява информация за инцидент със Стайко Стайков

Инцидентът станал в в МВР болница

5 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Министерство на вътрешните работи извършва проверка по повод информация за инцидент в МВР болница, заявиха от пресслужбата на вътрешното ведомство.

Става въпрос за инцидент, при който група лица, представили се като охранители, искали да поемат охраната на Стайко Стайков.

Припомняме ви, че вчера издирваният от месеци син на бизнесмена Миню Стайков беше приет в "Пирогов", а късно снощи той бе преместен в МВР болница.

7-8 мъже с телосложение на охранители, предвождани от адвокат, са искали да нахлуят в стаята на задържания за 72 часа Стайко Стайков в МВР болница и да го приберат вкъщи, тъй като бил в тежко състояние.

Мъжете са били веднага спрени от полицаи и съдебни охранители, които не са ги допуснали до стаята на сина на Миню Стайков. 29-годишнит мъж бе преместен в МВР болница от "Пирогов", където бе настанен вчера сутринта.

Гардовете дори поискали те да поемат охраната на Стайков от държавните органи. До напрежение не се е стигнало и след известно време охранителите и адвоката си тръгнали от болницата, съобщи "24 часа".