Гледай
на живо

Полицията установи кои са родителите на изоставеното бебе

Млада двойка изостави бебето си в центъра на Перник

Полицията в Перник изясни случая с изоставеното бебе, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Родителите на момиченцето са установени и в момента се издирват. То е в добро общо състояние, полагат се необходимите медицински грижи за него. Уведомени са Отделът за закрила на детето в Перник и прокуратурата.

По-рано бе съобщено, че млада двойка дала бебето си на непозната жена в града и не се върнала повече. Бебето беше отведено в пернишко училище, където работи въпросната непозната жена – педагожката Анита Георгиева. Уведомен бил и Центърът за спешна и неотложна медицинска помощ, откъдето детето било поето и настанено за преглед в болница.

Криминалистите изяснили, че преди няколко дни бащата на 8-месечно момиченце го оставил на грижите на бившата си съпруга. Жената работела в пернишко училище и днес имала часове. Нямала на кого да остави пеленачето, затова го взела със себе си в училище и го оставила на друга нейна колежка, докато проведе часовете си. Тази информация стигнала до директора на училището от трета преподавателка и така били уведомени органите на реда.