Гледай
на живо

Полицията задържа участник в телефонна измама

Повдигнато му е обвинение

В резултат на упорита работа и извършени множество оперативни действия, криминалисти на ОДМВР- Плевен разкриха участник в телефонна измама. Разследването е започнало още миналата година, след сигнал, получен на 24 юли от 90-годишна жена, станала жертва на телефонна измама по познатата вече схема за провеждана полицейска операция.

Жертвата обяснила, че непознат, представил се за полицейски служител, е звънял многократно на домашния й телефон и след като я убедил да „съдейства“, жената на три пъти  хвърлила през терасата си общо  6 970 лева, поставени в пликове.

Три дни по-късно по същата схема била подведена и 79-годишна плевенчанка, която се простила с общо  8000 лева, в плика доверчиво поставила както  личната си карта, така и двете си дебитни карти с пин кодовете за тях.

И по двата случая били образувани досъдебни производства. В хода на стартиралите оперативно - издирвателни действия криминалистите установили и задържали 32-годишен мъж, жител на село Неофит Рилски, Варненско, взел паричните суми и вещите. Повдигнато му е обвинение. С постановление на плевенския съд на 32-годишния мъж е взета мярка за  неотклонение "задържане под стража".