София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Полицията задържа заподозрения за убийството в Кюстендил

Мъжът е 19-годишен, криминално проявен

пропускане
5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Издирваният от властите 19-годишен младеж от ромски произход във връзка с убийството, случило се в неделя сутринта в Кюстендил, вече е задържан, това съобщиха на извънреден брифинг от областното управление на МВР в града.
 
Задържаният мъж,по прякор  Гучи, е добре известен на властите и с богато криминално досие. След мащабното издирване на властите, късно снощи той се е предал сам, като все още не е разпитан и не ясно дали признава или отрича вината си за случилото се.
 
Припомняме, че рано сутринта в неделя, при сбиване между две компании пред заведение в центъра на града, един човек беше убит, а петима други бяха ранени. Убитият е 35-годишен мъж (Валери Дъбов), за когото към момента се смята, че е бил случаен свидетел на сбиването. Намесил се, за да прекрати свадата, което води до пробождане с нож, което се оказва фатално.
 
Предполагаемият извършител на убийството е част от добре известния в Кюстендил ромски клан  Гольовци, който от години тормози местното население, като почти всичките му членове са с изтърпени или търпени в момента присъди. 
 
Тази сутрин близки и приятели на убития Валери Дъбов, както и жители на града се събраха пред сградата на полицията, за да изразят възмущението си от случващото се и да поискат да се вземат адекватни мерки за справяне с рода Гольовци. 
 
Освен убития Валери, в тежко състояние с опасност за живота е и още един от участниците в сбиването, той е настанен в "Пирогов" с  черепно-мозъчна травма. Лекарите съобщават, че е опериран, като остава под активно наблюдение и интензивно лечение в реанимацията на болницата, където все  още се борят за живота му. В "Пирогов" е настанен и още един от пострадалите, който има тежки наранявания на ръката, но е без непосредствена опасност за живота.Останалите ранени са приети в кюстендилската болница.