София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Полимери“: Борисов съзнателно съсипа предприятието

От фирмата публикуваха документи от кореспонденцията с премиера

7 годиниИкономика 2 Боряна Райчева

Със „Сигналното писмо” до Бойко Борисов, входирано в Министерски съвет на 19. 10. 2011 г., започваме да публикуваме серия от „изненади”, съобщават от пресцентъра на Евразийския клуб.

Според съобщението Борисов като премиер е знаел за състоянието на “Полимери“, но е не е предприел нищо.

Следва пълният текст на съобщението.

Те имат за цел да опреснят паметта на премиера – а именно, че той не само е знаел какво става в предприятието, но и че е бил предупреден за грозящата го катастрофа, ако правителството не предприеме необходимите мерки да защити едно от най-крупните печеливши химически комбинати в България.

Неотдавна министър–председателят отиде на заводската прощадка и се показа крайно изумен от разрухата там. Поредицата документи, които предстои да публикуваме, ще докажат, че управляващите през последните вече 5 години съзнателно са си затворили очите, за да го превземат, да назначат свой синдик и на практика да го разграбят чрез свързани фирми. Знаели са, разбира се,  и за опасността от отровните вещества.

Нека видим най-после чия е отговорността за съдбата на „Полимери”.