София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Политолог: Законът за концесиите ще мине покрай други събития

„Има тесни ограничения за това, което не може да се отдава“

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Законът за концесиите, който ГЕРБ предвижда да върне, ще отдава всякакви видове услуги на концесия, като например гробищата и траурните церемонии. Това коментира политологът Чавдар Найденов в предаването „Делници“ на телевизия Евроком.

Държавата дава всичко на концесия, има много тесни ограничения за това, което не може да се отдава.

Смята се, че този закон ще мине покрай Консултативният съвет, проверката на храните в Европа и замърсяването на въздуха, добави Найденов.

Ролята на Консултативния съвет за национална сигурност беше умаловажена заради Плевнелиев. Сегашният президент не е такъв.

По въпроса за разсекретяването на документите от КТБ политологът коментира, че е имало съмнения за корупция и мръсна игра в онези дни. Това беше едно дестаблизиране на ситуацията, докато Орешарски беше в оставка.

Ако тогава беше обявена „банкова ваканция“ щеше да се създаде хаос в държавата. Това е ситуация, водеща до всеобщ страх и липса на доверие към банките и институциите.

БСП най-малко коментират стенограмата, което е показател, че те най-малко има от какво да се притесняват, коментира още той.