София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Понеделник идва с валежи

Най-ниските температури ще бъдат от 16 до 21 градуса

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В понеделник на много места ще превали и прегърми – преди обед над западната половина на страната, а следобед над източната.

Най-ниските температури ще бъдат от 16 до 21 градуса. През деня едновременно от запад и от изток бързо ще се заоблачава. Преди обед над западните райони ще превалява и прегърмява. Следобед валежите ще достигат централните и източни части от страната. Вятърът ще бъде до умерен от северозапад. Ще се захлажда, като максималните температури ще бъдат от 23 до 29 градуса. През нощта по южното ни Черноморско крайбрежие ще валят дъждове с проливен характер.

Вятърът по високите части ще бъде умерен от северозапад. На 2500 м височина максималната температура ще достига 8 градуса, а на 1500 м около 14 градуса.

Във вторник ще бъде хладно и ветровито с условия за превалявания преди обед над североизточните и югоизточните райони. В сряда ще настъпи подобрение на времето. Ще бъде слънчево. Утрото ще бъде хладно, но през деня ще се затопля. От четвъртък до края на седмицата ще бъде предимно слънчево. Дневните температурите във вътрешността от страната ще надхвърлят 30 градуса, а по Черноморието ще достигат до 29.

На този ден най-студено е било в София плюс 7.7 през 1949г, а най-топло в Плевен 39.8 през 1952 г.