София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пореден ден на протести

Демонстранти от цялата страна излизат на улицата и днес

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Инициативата „Правосъдие за всеки” организира Марш за правосъдие в София в подкрепа на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Началото е в 12:00 часа пред НДК.

В столицата се предвижда автопоход с два лъча, които ще тръгнат около 14.00 часа от "Младост" и "Люлин" в посока центъра, където се очаква да се съберат на пл. "Александър Батенберг".

След понижаването на цените на горивата, организаторите насочват вниманието към други искания - оставка на Комисията за финансов надзор, намаляване на броя на депутатите, намаляване на партийните субсидии. Седящ протест започват граждани пред сградата на Министерски съвет.

В Добрич се организира мотошествие с начален час 11.00 часа. От сборния пункт в края на града, известен като „Гонките“, колоната ще тръгне по бул. „Добруджа“, след това ще премине по булевардите „Русия“ и „Трети март“ и в 13.00 часа протестиращите ще се върнат отново при началната точка.

Във Варна, където през изминалите седмици протестните действия бяха особено активни, също се очаква демонстрациите да продължат.

Протести се организират отново и в Бургас, Перник, Монтана, Рудозем и други градове.