София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пореден опит за кражба на кутия с дарения

Даренията за болни деца – най-апетитна хапка за крадците

7 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

За последните две седмици има три опита за кражби на кутии с дарения за болни деца. Последният регистриран такъв случай е от град Варна, където на картинг писта е било проведено състезание с благотворителна цел. Организаторите на състезанието решили да съберат пари от входа и всички средства да бъдат дарени за 11 годишно болно дете на име Георги от Перник,  което се бори с най-страшната диагноза – тумор. 
Измамник цяла седмица правил опити да се свърже с чичото на момченцето като се представял за организатор на благотворителната инициатива във Варна. Той казвал на семейството, че не е нужно да пътуват от Перник до Варна и че той сам се ангажира да вземе събраните пари от тяхно име, за да ги преведе по сметката на Жорко. 
За щастие обаче истинските организатори на благотворителното състезание се усетили на време и са предотвратили опита за измама. Полицията от своя страна е арестувала предполагаемия за дръзкия опит за кражба – 21 годишен криминално проявен. Работата по случая продължава.