София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пореден проблем в КАТ: Услугите на ведомството са недостъпни

Блокирана е работата, както на гише, така и онлайн

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Пореден проблем в КАТ. След като от години безкрайните опашки пред гишетата на пътна полиция не изненадват никого от клиентиjе на ведомството, днес достъпът до услугите на КАТ се оказа допълнително затруднен. Причината - технически проблем, довел до блокиране на работата, както онлайн, така и на гише.
 
От пресслужбата на вътрешното министерство поясняват, че  техническият проблем се е  появил при инсталиране на нова версия на автоматизираната информационна система. 
 
"Това е причината през днешния ден да бъде спрян достъпът до Автоматизираната информационна система „Управление на наложени глоби по наказателни постановления и извършване на плащания по тях през Интернет, SMS, WAP“ и до Портала за електронни административни услуги – задължения по документи, издадени от Пътна полиция." , уточняват от ведомството.
 
От КАТ допълват, че до отстраняване на проблема гражданите няма да могат да извършват съответните справки онлайн, ще бъде затрудно и административното обслужване на гишетата на "Пътна полиция" в столицата и в цялата страна.
 
От Пътна полиция уверяват, че  експерти работят по отстраняването на грешката и молят за извинение за причиненото неудобство.