Гледай
на живо

Пореден протест срещу Виетнамските общежития

Граждани искат решение на Столичния общински съвет

Пореден протест срещу Виетнамските общежития За поредна вечер жители на Красна поляна ще излязат на протест, за да изразят недоволството си срещу... thumbnail text
За поредна вечер жители на Красна поляна ще излязат на протест, за да изразят недоволството си срещу Виетнамските общежития района. В постройките по времето на социализма са били настанени виетнамци, откъдето идва наименованието им. По-късно обаче виетнамците си отиват и  през 90-те  години  Столична община предоставя жилища срещу символичен наем от 50-60 лева на социалнослаби семейства от цялата страна. 
 
Оказва се, че  самите живеещи във Виетнамските общежития също искат те да бъдат бутнати.Решението на проблема обаче  не се оказва толкова лесно, категоричен е районният кмет.
 
А докато това се случи, хората от Красна поляна ще продължават да живеят сред боклуци, отговорността за които ще се прехвърля между живеещите там и общинската администрация.
 
И така до следващия протест, в който гражданите ще настояват и ще искат гаранции, а общината ще им дава обещания, но без крайна дата, ако  и когато стане възможно.