София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Поредица катастрофи заради лошото време

Няма сериозно пострадали хора

6 годиниИнциденти 7 Боряна Райчева

Микробус, превозващ  15 пътници,  се е блъснал в украински влекач с полуремарке в района на Ришкия проход. При инцидента няма сериозно пострадали хора, съобщиха от МВР.

Обилният снеговалеж и силен страничен вятър са станали причина за катастрофата.

По време на инцидента влекачът и прикаченото полуремарке били паркирани в крайпътна отбивка на входа на сунгурларското село Прилеп. Автобусът, с русенска регистрация, се е движел с несъобразена с пътните условия скорост, излязъл е от пътното платно и се е блъснал в задната част на паркирания влекач.

По-рано днес при друга катастрофа джип БМВ се вряза в ТИР в района на Шарков чифлик. Камионът се е спускал по пътя на първа скорост, заради заснежения път, когато в задната му част се блъска джипът. Цялата дясна част лекия автомобил е смачкана, но водачът, които е пътувал сам, не е пострадал.

Причина за втория инцидент е непочестен пътен участък. От пътната фирма признаха, че няма как за толкова кратко време да почистят трасето, заради продължаващия обилен снеговалеж.