Гледай
на живо

Поредна катастрофа с жертва край Ловеч

Вътрешният министър призова да сме по-внимателни като тръгваме на път

Поредна катастрофа с жертва край Ловеч Поредна тежка катастрофа възникна край Ловеч в рамките на два дни. В инцидента е загинала една жена,... thumbnail text

Поредна тежка катастрофа възникна край Ловеч в рамките на два дни. В инцидента е загинала една жена, съобщи бТВ. Инцидентът е станал снощи към 19 ч. близо до село Български извор.

Кола, движеща се с превишена скорост, се е ударила в стълб при опит за неправилно изпреварване. В колата е имало 4 души. Една от пътничките - 67-годишна жена, е починала в лийенката на път за болницата.

На брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че не може да повярва, че на това място се е случила поредната катастрофа, при която има загинали. „Участъкът е нов, асфалтът е нов, пътната маркировка е ясно видима. За съжаление, когато се направи един път по-добре, това увеличава възможността за по-висока скорост и се увеличава рискът от ПТП – коментира главният секретар на МВР Младен Маринов. – Просто трябва да сме внимателни и като тръгнем на път, да мислим как да стигнем, а не колко бързо да стигнем“.

Припомняме, на 17 и 18 ноември,  по пътя София - Варна, в района на село Микре, възникнаха две тежки пътнотранспортни произшествия. При първата катастрофа загинаха 9 души, а 20 бяха ранени. При инцидента от вчера загина едно дете, а други 6 души пострадаха сериозно.