София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Поредна обида от Патриотите към децата с увреждания

Цветан Цветанов се извини от името на Петър Петров

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Пореден скандал в групата на Патриотите. Отново засегнати са майките на децата с увреждания. Този път обидата бе отправена към самите деца от депутатът от НФСБ Петър Петров. По думите му тези деца трябва да бъда дадени за отглеждане в домове, за да може майките им да работят.

„Не съм чул коментарите, които е направил колегата народен представител. Но мога да кажа, че подобни изказвания не бих направил, нито пък колега от нашата парламентарна група. И в тази насока мога само да се извиня за тези неудобства, които създаваме, и всички тези противоречия, които могат да възникнат в обществото“. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов след среща с ПГ на ДПС по повод изказването на Петър Петров.

Цветанов допълни, че законопроектът за хората с увреждания е приет на второ четене в парламентарната социална комисия. „И нека да припомня, че в момента експертите и съответните министерства работят заедно с работната група, за да може в рамките на следващите 10 дни да бъде гледан и Законът за личната помощ. Нека да съдим и по действията на народните представители, когато гласуваме тези текстове. Поели сме и ангажимент 150 млн. лв. да се дадат точно за реализирането на тези политика за хората с увреждания“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Депутатите от НФСБ също защитиха своя съпартиец Петър Петров. Те излязоха с позиция в защита на колегата си заради негово изказване за децата с увреждания.

"По повод опитите да се създаде фалшива новина от пост във Фейсбук на депутата Петър Петров, народните представители от НФСБ заявяват, че грижата, отговорността към децата с увреждания е обща, тя е както на семейството, така и на държавата, както на близките на детето, така и на специалистите", се казва в позицията.

"Всички останали интерпретации са опити за създаване на фалшиви новини, търсене на евтини спекулативни внушения и насаждане на напрежение в българското общество", посочват депутатите от НФСБ.