София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Поредна зверска катастрофа у нас

Микробус се преобърна в канавка, 18 души са ранени

5 годиниИнциденти 5 Боряна Райчева

Поредна зверска катастрофа у нас. Тежкотоварен автомобил и микробус са се сблъскали челно  след завой на  пътя Разград – Благоево в 10:00 часа тази сутрин. В следствие на сблъсъка микробуса се обръща в канавката.
В буса, управляван от 57-годишен шофьор, са пътували 17 пенсионери от силистренското село Страцимир, които отивали на събор в поповското село Садина. 
 
Всички 18 пътници (заедно с шофьора) от микробуса са откарани в разградската болница. От там съобщават, че само един от пострадалите е с фрактура, а остаалите са с по-леки наранявания и никой от тях не е с опасност за живота. 48-годишният шофьор на ТИР-а не е пострадал.
 
Незабавно са пристигнали и представители на пътна полиция, за да извършат оглед на местопроизшествието за изясняване на причините, довели до катастрофата.
 
Заради инцидента временно беше ограничено движението на пътя Разград – Благоево, като водачите бяха пренасочвани през обходни маршрути.
 
Часове преди тази  катастрофата – към 8:00 часа  сутринта пък беше затворен за движение участък от автомагистрала „Хему“, след като тежкотоварен автомобил се преобърна. Вероятната причина според полицаите на място е движещи се коли в насрещното, които водачът на ТИР-а не е успял да избегне. При втория инцидент няма пострадали, алкохолната проба на шофьора на камиона е отрицателна.
 
Двете катастрофи идват на фона на това, че на 25 август автобус с пътници се преобърна след завой  на пътя край Своге. Тогава 17 души загубиха живота си, а над 20 бяха ранени.