София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Поредно бягство от Пловдивския затвор

Затворник изчезна от лечебно заведение

6 годиниКрими 14 Боряна Райчева

Поредно бягство на затворник бележи вчерашния ден. Този път инцидентът се разиграл в пловдивска болница.  59-годишният Младен Младенов, който изтърпявал лек режим, бил оставен без охрана в лечебното заведение  „Свети Георги” в Пловдив. Той се възползвал от това и вчера по обяд изчезнал.  

Днес полицията продължава с издирването на лишения от свобода. Полицията преглежда записите от охранителните камери в болницата, за да разбере как е избягал мъжът. Проверяват се и автомобилите на основните изходи на Пловдив.

Затворникът бил закаран в болницата с охрана, в началото на седмицата, за да му бъдат извършени изследвания. Вчера, при визитация на персонала, лекарите установили липсата на Младенов. Веднага било сигнализирано ръководството на Пловдивския затвор.

Директорът Божил Иванов  потвърди информацията, но отказа да даде подробности за това как е изчезнал лишеният от свобода, съобщи Нова телевизия.

В болницата има охранителни камери, както и охрана от частна фирма, разположена по всички входове на болницата. Никой обаче не е видял кога затворникът е изчезнал. 

Младен Младенов излежавал присъда от една година и шест месеца за кражба, от която присъда му оставал само месец. Бил е в общежитието в Смолян, но наскоро му открили злокачествено заболяване и го преместили в Пловдив. В последните седмици Младенов на няколко пъти е приеман в болница, за да му правят изследвания. Досега не е правил опити за бягство.

Досега не е създавал проблеми, не е правил и опити за бягство, не е бил и опасен, съобщиха за Нова телевизия от Министерството на правосъдието.

Това е третото бягство на затворник от Пловдивския затвор от началото на годината.