София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Поредно застрояване в „Младост“

Жители излизат на протест

6 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

Столичният квартал „Младост“ излиза на протест срещу застрояването в района. Багери са навлезли в парка срещу блок 325 и рушат изградената площадка за кучета и зеленото междублоково пространство.

Временно изпълняващият длъжността на кмет в район „Младост“ Румен Русев съобщи, че на мястото на парка ще се появи нова сграда с търговски обекти, подземни гаражи и офиси. Височината ще около 7 жилищни етажа. В парцела попада и строеж на втора сграда, но за нея още няма внесено разрешение за строеж. Категорията на строеж е трета и разрешението е издадено от главния архитект на София Здравко Здравков. Румен Русев подкрепи протеста на жителите на квартал „Младост“ . Поредният строеж в парк в столичния квартал е станал възможен след заменка, извършена по време на мандата на районния кмет от ГЕРБ Цвета Авджиева.

В началото на месец април бившият кмет Десислава Иванчева изпрати писмо до президента Румен Радев с молба да да наложи частично вето върху приетия от парламента Закон за устройство и застрояване на Столична община, защото така се отваря възможност за застрояване на зелените площи в София.