София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ПОСЯКОХА С БРАДВА ОСНОВЕН СВИДЕТЕЛ ПО ДЕЛОТО „ОКТОПОД“

ПЛАМЕН УСТИНОВ СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТА СИ

8 годиниКрими 12 Боряна Райчева

Свидетел по делото „Октопод“ беше посечен с брадва. Пламен Устинов е тежко ранен, след като в дома му са влезли неизвестни лица, които той се е опитал да нападне с брадва. В последствие обаче Устинов е посечен от самите тях.
Сигналът за инцидента е подаден около 13:30 часа на телефон 112. По първоначални данни става въпрос за битов скандал. Устинов не е могъл да окаже съпротива на нападетелите си заради тяхното физическо превъзходство.
Пламен Устинов е откаран във филиала на Спешна помощ в Тетевен. Той е в съзнание, с контузии по главата и областта на шията. Очаква се малко по-късно да бъде транспортиран до болницата в Плевен, където да му бъде извършен основен преглед, за да се установи сериозността на травмите му. Пред дома на Устинов има засилено полицейско присъствие след случилото се. На мястото е и наблюдаващ прокурор, който изяснява причините за възникналия инцидент.
Пламен Устинов е ключов свидетел по делото „Октопод“. Преди три години той направи разкрития за заплахи от страна на Алексей Петров. Това предизвика промяна в мярката на Петров за делото, водено срещу него.