София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПОСТРАДАЛИТЕ АМЕРИКАНЦИ В АНЕВО СА ОТКАРАНИ В ЧУЖБИНА

СЪСТОЯНИЕТО НА РАНЕНИТЕ ПРИ ИНЦИДЕНТА Е СТАБИЛНО

9 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Двамата американци, които пострадаха при взрива на полигона във ВМЗ-Сопот при село Анево са транспортирани в чужбина в сравнително добро състояние. Преди това те бяха приети в Университетската болница „Свети Георги" в Пловдив.
Медиците в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение са стабилизирали състоянието на по-тежко ранения американец, като той продължава лечението си в Германия. Към момента пациентът е изписан на самостоятелно дишане. След операция на сухожилието на десния крак и обработване на рани по краката, другият пострадал чуждестранен гражданин също е изписан от болницата в добро общо състояние. Пострадалите при взрива българи постепенно се стабилизрат. Към момента 29-годишният, приет с рани на двете ръце и рамене се лекува във Втора хирургична клиника на болницата. Другият българин, който е на 25 години, бе опериран от екип съдови хирурзи по повод прекъсната артерия на единия крак. В момента лечението му продължава в Клиниката по съдова хирургия.
Припомняме, че експлозия на полигона на ВМЗ в село Анево отне живота на американец и рани още четирима души. Инцидентът се случи в края на миналата седмица. На мястото са се извършвали планови експериментални стрелби с гранатомет. Продължава разследването на случая от Окръжната прокуратура в Пловдив.