София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Повдигнаха две обвинения на мъжа от Велинград

Ще го съдят за закана убийство и притежание на незаконно оръжие

6 годиниКрими 12 Боряна Райчева

Две обвинения са повдигнати на 50-годишния Георги Табаков, който се барикадира в къщата си във Велинград, като преди това нападна сестра си и заплаши с пушка охранител. Обвиненията са за закана за убийство и за притежание на незаконно оръжие. Табаков остава в ареста за 72 часа.
Вчера сутринта Табаков нахлул с пушка в жилището на сестра си, докато тя спи, скарали се за имот и я набил. Жената успяла да натисне паник-бутона на охранителната фирма. Пристигналият на място охранител обаче бил посрещнат от Табаков със заплахи и насочена пушка.
Нападателят се оттеглил необезпокояван в жилището си на другия край на града и се затворил вътре.
„Беше разпоредено да бъде отцепен районът и да бъдат поставени секретни постове“, разказа пред телевизията старши инспектор Мирослав Янушев, зам.-началник на РПУ-Велинград. "След около час и половина чакане мъжът слезе да си вземе дърва от дърварника и беше задържан светкавично от колегите. Не оказа съпротива“, добави той. В дома на мъжа е открит цял незаконен арсенал – три пушки, взривно вещество с шнур, преправена пушка със заглушител. Той е имал разрешително за оръжие, но то му е било отнето преди година. Проверка с дрегер на Табаков е установила 3,5 промила алкохол.
Днес пострадалата от побоя Невена заяви пред Би Ти Ви, че Георги е заплашвал и майка й. Дъщерята на Георги е ставала свидетел и на тези заплахи. До момента от страх жалби не са били подавани, но след вчерашния случай вече има такава. Невена заяви още, че знае за законното оръжие на брат си, което му е иззето през декември, но незаконните оръжия никога не ги е виждала.