София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ПР-А НА БОРИСОВ: ПРОВОКАЦИЯТА В ЛОНДОН БЕШЕ ИНИЦИИРАНА

АРНАУДОВА ПИТА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА БТВ КАК СЕ ГЛЕДАТ В ОГЛЕДАЛОТО

8 годиниОбщество 15 Боряна Райчева

„Провокацията на срещата на Бойко Борисов с българската общност в Лондон беше инициирана. Целта беше да го изнервят“, коментира ръководителят на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова коментира БТВ.

По думите й „тонът на агресията” бил зададен от жена, която била симпатизант на „Атака”. За провокацията правителствената служба имала информация малко преди срещата. Според нея Борисов останал спокоен. Арнаудова заяви, че вина за агресивния разговор имат и организатори от посолството в Лондон, защото осигурили само една зала за 200 човека и техниката не работила.
Припомняме че на срещата с българската общност на премиера бе зададен въпрос за статията за Пеевски в немското списание „Шпигел“. На въпрос за връзките на Борисов с депутата от ДПС Арнаудова отговори нападателно. Тя пита една от водещите на БТВ как собствениците на телевизията се гледат в огледалото след среща с Делян Пеевски.
ПР-а на Борисов се възмути още как съдия Румяна Ченалова е станала символ на борбата за справедливост в съдебната система, при положение, че е подсъдима.