София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Правят финансова проверка на Тръмп

Той обеща след нея да публикува данъчната си декларация

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Кандидатът за президент на Републиканската партия в САЩ Доналд Тръмп обеща в социалната мрежа Туитър да публикува данъчната си декларация, веднага след като приключи финансовата проверка, предаде ТАСС.

Милиардерът обеща, че проверката ще приключи преди изборите. По-рано той заяви в интервю за Асошиейтед прес, че в декларацията му няма нищо особено.
Въпросът за данъчната декларация на милиардера придоби особено значение, след като Мит Ромни, кандидат на Републиканската партия на през 2012 г., изрази снощи предположението, че в декларацията на Доналд Тръмп се крие огромна изненада.

Той подчерта, че нежеланието на Тръмп да представи декларацията си е повод за дисквалифицирането му като кандидат на Републиканската партия.
Формално Тръмп все още не е получил номинацията на Републиканската партия, но вече се опитва да получи подкрепата на големи инвеститори.

Предстои среща между Тръмп и републикански лидери както и председателят на Камарата на представителите на САЩ Пол Райън. Тръмп заяви, че би било добре, ако се споразумеят, но очаква подкрепата на партийния елит.