София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Правилната идеология ще спаси управляващите

Сидеров иска да се вслушват в него

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Антон Кутев цитира мен, защото аз съм казал, че ако ние не се свалим, няма кой. Имам предвид, че опозицията няма ресурс“, това каза пред бТВ лидерът на „Атака“ Волен Сидеров по повод изказването по-рано на зам.-председателят на ПГ на БСП Антон Кутев, че правителството ще бъде свалено лично от Сидеров.

„Аз съм се старал досега да играя ролята на балансьор и координатор. В последно време направих по-критични бележки, защото ние трябва да мислим по модерен начин. Запазването на управляващата коалиция зависи от  това  дали ще насочим поглед към идейните неща, необходима е идеология“, коментира Волен Сидеров.

Той посъветва своите коалиционни партньори от Обединени патриоти, както и ГЕРБ да се обръщат към него като към най-опитния. По думите му, трябва разговори като вчерашния да се водят поне два пъти в седмицата.

„Ние с Цветанов си поговорихме, аз му обясних много добре, че е трябвало да се посъветва с мен. Моят натрупан политически опит за тях трябва да е ценен“, посочи лидерът на „Атака“.

„Нека да мислим като големи мъже и да действаме като големи мъже, защото понякога става като детска градина и аз влизам в ролята на детска възпитателка“, каза още Сидеров и подчерта, че каквото зависи от него, той ще го направи, за да се запази коалицията на Обединените патриоти.