Гледай
на живо

Правната комисия отхвърли обсъждането на референдума

11 народни представители гласуваха „против“ проекторешението

Правната комисия отхвърли обсъждането на референдума Обсъждането на референдума от 6 ноември миналата година отпадна от дневния ред на Комисията по правн... thumbnail text

Обсъждането на референдума от 6 ноември миналата година отпадна от дневния ред на Комисията по правни въпроси. Предложението за отпадане на точката от дневния ред бе направено от народния представител от ДПС Четин Казак. Шестима народни представители гласуваха да бъде включено проекторешението за референдума в дневния ред на Комисията, „против“ – 11 и 0 „въздържали се“, с което това не бе прието. След отпадането на точката от дневния ред председателят на Комисията Данаил Кирилов определи това като грешка.

В рамките на дебата депутатът от БСП Михаил Миков посочи, че цялата работа на Комисията прилича на схоластични спорове от Средновековието.

Хамид Хамид от ДПС обясни, че Данаил Кирилов се е опитал да аргументира изземването на правомощията на съда, но не може да се съгласи с него. Той призова да се прояви уважение към съдебната власт.  

Така Комисията по правни въпроси даде ясен знак, че не подкрепя проекторешението, внесено от народните представители от ГЕРБ: Димитър Главчев, Десислава Атанасова и Данаил Кирилов.