София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Предистория на „Полет над кукувиче гнездо“ ще гледаме в сериал

Изпълнителен продуцент е Майкъл Дъглас

6 годиниРазвлечение 21 Боряна Райчева

Компанията Netflix планира да излъчи два сезона на сериала "Ратчед", който разказва историята на героите от филма "Полет над кукувиче гнездо" по романа на Кен Киси. В главната роля ще се въплъти Сара Полсън - тя ще изиграе младата версия на сестра Милдред Ратчед, преди превръщането й в "чудовище". Изпълнителен продуцент е Майкъл Дъглас. По информация на “Холивуд репортър“ всеки сезон ще се състои от 18 епизода.
Драмата на Милош Форман „Полет над кукувиче гнездо“ по романа на Кен Киси (издаден през 1975 година) е с участието на Джак Никълсън и Луиз Флетчър и получава пет „Оскара“ и пет награди „Златен глобус“. Адаптацията е призната за едно от най-важните събития на "новата вълна" на американското кино.
В същото време Кен Киси остава недоволен, че „продуцентите са развалили историята му“ и са сменили героя, който разказва историята. Писателят признава, че никога не е гледал филма, а след премиерата избягва комуникация с членовете на екипа.
От своя страна обиденият Милош Форман не му благодари, както е по традиция, на церемонита по връчване на „Оскарите“.