София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Предотвратен е контрабанден внос на 20 тона пилешко месо

Специалните служби в страната веднага са установили проверка на случая

7 годиниОбщество 9 Боряна Райчева

Осуетен е опита за контрабанден внос на 20 тона пилешко месо.Акцията е стартирала на 10 февруари, когато ТИР с полска регистрация се е опитал да премине на ГКПП-Оряхово. Камионът е бил натоварен със стока от полското търговско дружество, която е предназначена за фирма в Косово.

Граничният служител де е усъмнил в истинността на данните, попълнени в транспортните документи и е подал информация в отдел на ГДБОП.Предприети са незабавни действия за движението на товара и било констатирано, че камионът не е напуснал страната. На 11 февруари е открито превозното средство в близост до Нови Искър. Шофьорът е полски гражданин. Той не е представил документи за произход на стаката. За съдействие на място са извикани служители от СДВР, както и експерти от Българска агенция за безопасност на храните.

Шофьорът на ТИР-а е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство. Стоката и камионът са иззети като веществени доказателства.