София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Представят арт терапия за деца с автоимунни заболявания

Кампанията е организирана от Асоциацията за развитие на медицинската общност

6 годиниЗдраве 2 Боряна Райчева

Кампания в помощ на деца с възпалителни автоимунни заболявания започна днес, съобщи БНТ. Асоциацията за развитие на медицинската общност представи идеята си как лечението може да се съчетае с арт терапия. По този начин ще се помогне на малките пациенти да приемат болестта и да израснат като индивидуални личности.

„Именно чрез събитието днес и чрез тези арт терапии, които организираме, се опитваме да поставим акцент върху това колко важни са взаимоотношенията между лекарите и пациентите. Колко важно е те да се срещат и в неформална среда и по този начин чрез разговори, както за заболяванията на самите пациенти, така и за други, които са свързани с тяхното ежедневие, да се опитват да вървят към общата цел, която в случая е постигане на дълъг безсимптомен период при пациентите с автоимунни възпалителни заболявания“, обясни д-р Радислав Наков - председател на външните въпроси на АРМО.