София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Представиха най-големия лайнер в света

Призът е за круизния кораб „Симфония на моретата“

6 годиниЛюбопитно 6 Боряна Райчева

В пристанището на Малага представят най-големия в света круизен кораб "Симфония на моретата" (Symphony of the Seas). Официално призът се връчва от френските корабостроителници на Royal Caribbean, съобщава от вестника Ел Паис, цитиран от ТАСС.

Размерът на „Симфонията на моретата" надминава рекорда на предшественика си "Хармония на моретата". Лайнерът е с дължина 362 метра и височина 72,5 метра. Строителството на кораба отне три години, цената на проекта беше 1,3 млрд. долара.

На разположение на пътниците са 18 палуби, 2775 кабини от различни класове и 20 различни ресторанти и кафенета. На борда на кораба ще има казино, воден парк, кино, дансинг, мини-голф, бионичен бар с роботи-сервитьори и много други. Едновременно с това повече от 8 хиляди души могат да бъдат на борда на кораба.

Първият круиз е насрочен за 7 април. До октомври новият лайнер ще направи пътувания, които ще продължат една седмица до пристанищата на Палма, Прованс, Флоренция, Пиза, Рим и Неапол. В края на есента лайнерът ще се върне в Испания.