Гледай
на живо

Преизбраха Валери Симеонов за лидер на НФСБ

Делегатите проведоха третия си редовен конгрес

Преизбраха Валери Симеонов за лидер на НФСБ Делегатите на третия редовен конгрес на НФСБ единодушно преизбраха Валери Симеонов за председател на... thumbnail text

Делегатите на третия редовен конгрес на НФСБ единодушно преизбраха Валери Симеонов за председател на политическата партия. 147 делегати гласуваха „за“, „против“ и „въздържали“ нямаше.

Данчо Хаджиев и народните представители Валентин Касабов и Борис Ячев също остават заместник-председатели на партията. Христиан Митев беше избран за председател на националната контролна комисия.

Конгресът утвърди състава на национален политически съвет, в който, освен влизащите по право регионални и областни координатори влизат Петьо Георгиев, регионалният координатор за Пловдив Костадин Гаров, синът на Николай Хайтов – Александър, Петко Събев и областният управител на Стара Загора Гергана Михова.

Делегатите направиха и промени в устава, сред които създаване на младежка структура на НФСБ, с оглед на увеличаване броя на младите хора в политическата сила. Възрастта на членуващите в младежката структура е 35 години. Сред промените е въвеждане на длъжността национален координатор, както и промяна на мандатността на конгреса от 3 на 4 години.