София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Прекратиха издирването в планината на 16-годишния Кристиян

От МВР продължават работата по случая

7 годиниОбщество 9 Боряна Райчева

На 13-ият ден от изчезването на 16-годишния Кристиян, който блъсна туристи в Триград и избяга, акциите по издирването в планината на младежа са прекратени, това съобщи кметът на родопското село Цветан Славков. В издирването му са се включили доброволци и служители на МВР. Единствено две жени от селото подали сигнал, че са забелязали Кристиян, но той не се отзовал на техните викове и изчезнал. Водолази и пещерняци, също се включиха преди дни в акциите, но и те не откриха следа от ученика.

В момента се разчита на камерите в селото, чиито записи се преглеждат периодично, да не би да се види на тях движение от страна на Кристиян или негови приятели, тъй като има версия, че някой му помага и той е жив и здрав и се крие.

Специалисти коментират, че е напълно възможно момчето да оцелее толкова дълго в гората, защото температурите не са ниски, а и може да се храни с плодове от гората.

От МВР продължават работата по случая.