София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Преливащ водоем затвори част от АМ „Тракия“

Не са застрашени хора и имоти в района

6 годиниИнциденти 6 Боряна Райчева

Заради преливането на микроязовир в района след пътен възел Мухово - километър 36-ти от автомагистрала “Тракия“, движението в посока София бе временно отклонено по стария път, през самия пътен възел Мухово, съобщиха от МВР.

Обилните дъждове от последното денонощие и водите, които идват от преливника на язовира доведоха до подкопаване на съоръжението на АМ „Тракия“ и до временно спиране на движението.

При преливането на местния водоем Джаков мост, който е с ограничена вместимост, няма пострадали, нито застрашени хора и имоти в района, съобщи комисар Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център към ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

По нареждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков още от снощи са предприети мерки за своевременното сваляне на нивото на микроязовира и източването на водите в безопасна за магистралата посока.

От АПИ информираха, че екипи пътнотранспортната компания са работили по отводняването на магистралата, за да може движението да бъде възстановено. Превозните средства се движат в участъка със скорост от 90 км/час.