София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Преместиха за лечение оцелялото 11-месечното бебе в Москва

Не са открити следи от експлозиви в развалините в Магнитогорск

пропускане
5 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

11-месечното бебе, открито под рухналия блок в Магнитогорск, е откарано в Москва за лечение. То е със счупвания, травма на главата и замръзване. Родителите на бебето не са пострадали.

Официално жертвите на срутването на жилищната сграда са 15. Шестима души, сред които две деца, са извадени живи от сградата. Настанени са в болница, без опасност за живота. 30 души все още се водят за безследно изчезнали след тежкия инцидент.

Появиха се и първите версии за катастрофата. Според една от тях, срутването на входа на сградата е станало след няколко земетресения в района.

Трусовете са компрометирали сглобките на панелите и те са поддали, като в определен момент е започнало късането им и срутването. Това все още не е потвърдено от правителствената комисия, която разследва причините, но изглежда напълно вероятно.

Експертите на руския Следствен комитет не откриха следи от експлозиви или техни компоненти в развалините.