София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Премиерът Борисов привика Патриотите

Малката коалиция избира наследник на Симеонов

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов събра на коалиционен съвет лидерите от „Обединени патриоти“. На срещата в Министерски съвет, тази сутрин, присъстваха лидерите на ВМРО, НФСБ и „Атака“ - Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров.

Срещата е заради подадената в петък оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

След разговорите с премиера, срещата продължава на ниво малка коалиция. Патриотите обсъждат отношенията си след искането на лидера на „Атака“ Волен Сидеров за оставката и на Каракачанов като вицепремиер.

Очаква се Симеонов да каже кой ще заеме мястото му на вицепремиер. Предложението ще бъде обсъдено в малката коалиция, а последната дума ще е на премиера Бойко Борисов.

Междувременно бургаският сайт Флагман, който е близък до националистите, излезе с информация, че за поста на вицепремиер  от НФСБ са предложили Марияна Николова, която е досегашен началник на кабинета на Симеонов и се ползва с изключително доверие в управляващата коалиция.

Новината обаче не бе потвърдена от самата Марияна Николова, а Валери Симеонов я отхвърли с мотива, че не е коментирана.