София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Премиерът на Черна гора попадна в черния списък на Русия

Списъкът съдържа най-малко 70 души

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Действащият премиер на Черна гора Душко Маркович, бившият премиер и лидер на Демократическата партия на социалистите Мило Джуканович, председателят на парламента на Черна гора Иван Брайович, както и редица черногорски политици са попаднали в черния списък на Русия и нямат право да влизат в страната. Санкциите са въведени в отговор на едностранното присъединяване на Черна гора към антируските санкции, информират източници в Министерството на външните работи на Черна гора.
Освен тримата политически лидери още 46 депутати от парламента гласуваха „за“ присъединяването на Черна гора към НАТО.
Списъкът съдържа най-малко 70 души, се казва в публикацията. Списъкът съдържа и бизнес и правителствени ръководители на големи дружества на Черна гора.
Официално няма потвърждение на тази информация.
За разлика от ЕС и САЩ Русия не публикува своя черен списък на чужденците, на които е отказано влизане на нейна територия. В Москва това се обяснява с защитата на личните данни.