София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Премиерът: Полагаме усилия за всеки български град

Борисов откри санирани сгради в Нови пазар

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Министър-председателят Бойко Борисов откри 23 ремонтирани жилищни и обществени сгради в Нови пазар.

„За последните няколко години над 20 млн. лева са влезли в Нови пазар. Трябва максимум бързо да развием инфраструктурата“, каза премиерът и подчерта, че знае проектите във всяко едно населено място, както и че правителството полага усилия за всеки един български град.

Борисов обяви, че строежът на участъка на АМ „Хемус“ от Ябланица много е напреднал и в средата на август предстои  първа копка на строежа от Белокопитово.

 „Ако всяко правителство си е вършило работата, сега нямаше да има нужда да правим по 3 сгради наведнъж“, подчерта премиерът Борисов. Той акцентира върху резултатите от политиката в сферата на инфраструктурата. „Нашата работа е да показваме какво е било и се радвам, че вече кметовете слагат снимки на това, което е било и това, което сме направили. Така, че можете спокойно да им покажете - това беше по времето на управлението на БСП, това е сега. Аз знам какво е да си кмет, когато управлява БСП“,  подчерта министър-председателят и даде пример с кризата с боклука в София. „Три пъти им поднасях властта и какво -  на шест месеца правим избори? Това ли иска държавата и това ли се очаква“, попита Борисов в контекста на исканията на БСП за предсрочни избори.

В Нови пазар бяха санирани 20 многофамилни жилищни сгради и 3 обществени, сред които са полицията, пожарната и сградата на общината. Финансирането на проектите, което възлиза на обща стойност 15 450 885 лева, е отпуснато от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и Оперативна програма „Региони в растеж“.

След изпълнението на проектите 30% от населението на Нови пазар вече живее в санирани жилища.