София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Премиерът се захвана с административната тежест

У обществото имало усещане за корупция

7 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Министър-председателят Бойко Борисов свика работна среща, на която да бъде обсъдено намаляването на административната тежест. В срещата участват вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на правосъдието Цецка Цачева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев.

Поканени са кметове и представители на Националното сдружение на общините в България, представители на Агенцията по вписванията, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Камарата на архитектите, Нотариалната камара, Висшия адвокатски съвет и Държавната агенция по електронно управление.

При откриването премиерът каза, че правителството иска да спести на хората реденето от гише на гише и че, за да се подобри ситуацията, има готовност да се инвестират средства.

„Нито имаме месеци, нито години. Нито имаме време за анализи. Прекрасно всички знаят къде са местата, в които се формират опашките и най-голямо напрежение“, каза премиерът и коментира, че когато се губи много време за изваждане на даден документ, у хората се създава усещане за корупция и нередности.