София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пресечена е мрежа за разпространение на наркотици

Полицията е задържала четирима души

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Пресечена е престъпна мрежа за разпространение на наркотични вещества на територията на област Търговище, съобщиха от МВР. Четирима са задържани за наркотици, образувани са общо 7 досъдебни производства.

Операцията е реализирана от служители на ГДНП и ОДМВР-Търговище, под надзора на прокуратурата. В резултат на проведена на 30 и 31 май операция от служители от Главната дирекция "Национална полиция" и колегите им от ОДМВР- Търговище е неутрализирана престъпна мрежа за наркоразпространение на територията на област Търговище. Двама от мъжете били засечени край град Попово, непосредствено след осъществена покупка на наркотични вещества. Те пътували в лек автомобил, с русенска регистрация, и при вида на униформените опитали да избягат, но самокатастрофирали. Последвало задържането им, както и претърсване на автомобила, в който са открити общо 300 г суха тревиста листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

При извършения дръг тест на шофьора било установено, че той е управлявал колата след употреба на наркотици. В хода на операцията са задържани и двамата дилъри, от които са иззети 16,5 грама марихуана, електронна везна и парична сума. Установени са и още трима техни клиенти, от които са иззети общо около 17 грама марихуана.

По случая са образувани 7 досъдебни производства за разпространение и държане на наркотични вещества. При последвало претърсване в гр. Русе на адрес на един от задържаните, са установени голям брой облекла от различни запазени търговски марки, като по конкретния случай е образувано досъдебно производство по описа на

ОДМВР-Русе. С постановление на прокурор на двама от задържаните са наложени мерки за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.