София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Превозвачи протестират срещу община Перник

Няколко фирми изразяват недоволството си на двете линии в града.

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Превозвачи се вдигнаха на бунт срещу общината в Перник. Протестиращите я критикуват, че линиите номер 16 и 17 в града се разпределят чрез концесия на близки фирми.Причината е липса на обществена поръчка и концесия при решението на кмета Вяра Церовска да сключи договори с фирми за разпределяне на линии номер 16 и 17 в града.

Според организатора на протеста – Магдалена Милтенова, кметът на града е определил разпределянето на линиите като като политическо решение от „най-високо ниво“.

Милтенова коментира, че вероятно фирми близки до заместник-кмета получават линиите. Тя твърдо заявява, че Владислав Каралиев, който е учредител на футболния клуб „Металург“ - Перник и председател на клуба е получил една от линиите.

В знак на съпричастност към протеста се появиха кукери, които да прогонят злите сили в община Перник преди началото на протеста. Той започна в 11 часа.

От общината обаче категорично отхвърлят обвиненията.