София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Превозвачите са бесни заради опашките на Капитан Андреево

В неделя колоната беше над 20 км

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Превозвачите настояват за по-добра организация и заплашват с протести, ако организацията при преминаването на границата не се подобри. В неделя на граничния пункт Капитан Андреево се образува 22-километрова опашка от ТИР-ове, а шофьорите започнаха подписка с искане омбудсманката Мая Манолова да дойде на място.

Според Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи митническите и граничните власти работят бавно и неефикасно. Той обяви, че превозвачите са готови да протестират, но не искат да го правят точно сега, тъй като предстоят избори и не желаят да бъдат обвинявани в политически пристрастия.

„Не искаме да го правим сега, когато има предизборна ситуация, нямаше правителство, сега има служебен кабинет не искаме да бъдем обвинени в някаква пристрастност, ние нямаме никакви политически забежки. За нас е ясно, че трябва първо да се подобри организацията и второ - тези хора, които работят там, трябва да се накарат по някакъв начин да си вършат работата, както трябва", каза Арабаджиев.