София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

През деня слънце, а привечер дъжд

Очакват се валежи от град в областите Видин и Монтана

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Днес ще бъде предимно слънчево, а следобед облаците над западните райони бързо ще се увеличават. Привечер в Западна България ще превалява и прегърмява. Ще бъде горещо с температури от 34 до 39 градуса. През нощта във Видинско и около Враца се очакват валежи с проливен характер и градушки.Вятърът ще се усили и ще бъде до умерен и ще променя посоката си по задаващата се хладна вълна.

Над планините предиобед ще бъде слънчево. След пладне ще се развива купеста облачност. По високите части ще духа умерен вятър от запад-северозапад, а през нощта ще се ориентира от юг и ще се усилва. На 2500 м височина максималната температура ще достига 18 градуса, а на 1500 м около 24 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб, следобед до умерен от изток. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо, а по южното умерено. Дневните температури ще достигат 30, 33 градуса. Температурата на морската вода е 25, 28 градуса.