София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Президентът е на посещение в Полша

На форума „Три морета“ във Варшава ще бъде и Тръмп

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

От 5 до 7 юли президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в Полша. В българското посолство във Варшава президентът държавният ще се срещне и ще разговаря с българи, живеещи в Полша, както и с представители на полски държавни институции.

В четвъртък президентът ще участва в срещата на върха на 12-те държави участнички (Австрия, България, Хърватия, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения) в инициативата „Три морета“. В рамките на форума Румен Радев ще проведе двустранни срещи със свои колеги.

В петък държавният глава ще участва в кръгла маса в рамките на Световния форум във Варшава, организиран от Атлантическия съвет.

Темите, които ще се дискутират по време на двата форума, са свързани с укрепването на просперитета и сигурността в района на трите морета – Адриатическо, Балтийско и Черно море, както и перспективите за развитие на транспорта и енергетиката в региона.

Очаква се на форума да пристигне и президентът на САЩ Доналд Тръмп, който след това ще замине за Хамбург на срещата на Г-20.