София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Президентът на Чехия: Заплашват ни нови бежанци

10 милиона африканци чакат да влязат в Европа

6 годиниПолитика 12 Боряна Райчева

Наплив от 10 милиона бежанци от Африка заплашва Европейския съюз, ако общността не укрепи своите външни граници, обяви президентът на Чехия Милош Земан в четвъртък вечерта в интервю за пражката телевизия “Барандов”.
"Ако на Европейския съюз не му достигне смелост да укрепи външните си граници, за което той постоянно бърбори, но не прави нищо, то в течение на близките няколко години ще имаме 10 милиона бежанци от Африка", отбеляза Земан.

Увеличаването на броя на бежанците от мюсюлманските страни от Африка и Близкия изток, според президента, заплашва културата на народите на Европа.
"Културата на тези бежанци не е съвместима с европейската култура. Това разбират и самите имигранти", каза той. Увеличаването на мюсюлманите в европейските страни, според Земан, е довело до значително увеличаване на престъпността, увеличението на равнището на насилието в регионите, в които се сформират затворени мюсюлмански общности.