София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Президентът Радев призова за бързо съставяне на правителство

"Гласува за една по-модерна и просперираща България“

7 годиниИзбори 2017 1 Боряна Райчева

„Гласувах с надеждата на всички българи за една по-добра, модерна и проспериращата България“. Това заяви държавният глава Румен Радев след като гласува в изборите за народни представители. Президентът благодари на изборната администрация и на полицаите, гарантиращи сигурността на вота.

„Правителството е взело всички мерки и съм убеден, че изборите ще протекат спокойно. Както вече подчертах България е правова, демократична държава“, каза Румен Радев.

В отговор на въпрос държавният глава призова за бързото съставяне на правителство. „След всички „престрелки“ между партиите и тежките обвинения, надявам се, че те ще проявяват разум и национална отговорност и дори с цената на компромиси, които са неизбежни в тази обстановка, ще имаме възможно най-бързо съставяне на правителство“, посочи президентът. И добави, че е готов да изпълни конституционните си задължения в рамките на процедурата по провеждане на консултации и връчване на мандат.

Помолен да коментира дали има външна намеса в парламентарните избори, президентът призова да се изчака края на изборния ден. „Ще чуете моята ясна позиция, касаеща суверенитета и независимостта на България”, подчерта още държавният глава.