София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Президентът Радев с първа визита в Гърция

Двамата президенти ще се срещнат на „четири очи”

7 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Президентът Румен Радев отпътува за Гърция, където в рамките на два дни ще се срещне с колегата си Прокопис Павлопулос, както и с председателя на парламента Никос Вуцис, както и с кмета на Атина Георгиос Каминис. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Това е първата визита на Румен Радев в Югоизточна Европа след встъпването му в длъжност като държавен глава. Срещата между двамата президенти ще се проведе на „четири очи”.
По време на разговорите се очаква да бъдат обсъдени перспективите за последващо развитие на двустранните отношения между България и Гърция, икономическия и културен обмен, партньорството в енергетиката, въпроси от дневния ред на ЕС, регионалното сътрудничество на Балканите.
Българският държавен глава ще положи венец на гроба на Незнайния воин и ще бъде посрещнат с официална церемония пред Президентския дворец в Атина.
В сградата на българското посолство в гръцката столица, президентът Румен Радев ще разговаря с наши сънародници, живеещи в Република Гърция.
В официалната делегация на българския държавен глава участват министърът на енергетиката Теменужка Петкова, зам.-министърът на външните работи Емилия Кралева.