Гледай
на живо

Президентът Румен Радев е на официално посещение в Полша

Ще бъдат обсъдени перспективите за задълбочаване на отношения между двете държави

Държавният глава Румен Радев е на официално посещение в Република Полша на 4 и 5 октомври 2017 г., по покана на своя полски колега президента Анджей Дуда, съобщиха от пресцентъра на президентството. Президентите ще проведат среща „на четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на двете държави. Очаква се да бъдат обсъдени перспективите за задълбочаване на двустранните отношения между България и Полша, търговско-икономическото сътрудничество и партньорството в областта на образованието, науката и културата, въпроси от дневния ред на Европейския съюз, приоритетите на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС, отношенията в областта на отбраната и сътрудничество в рамките на НАТО, въпроси на глобалната сигурност и миграцията.

В рамките на посещението си президентът Радев ще проведе срещи с министър-председателя Беата Шидло, маршала на Сейма Марек Кухчински и заместник-председателя на Сената Михал Северински.

Президентите Румен Радев и Анджей Дуда ще открият във Варшава Полско-български икономически форум с участието на голям брой български фирми.

В Българския Културен Институт в полската столица, президентът Румен Радев ще участва в откриването на изложба и концерт.