София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Президентът ще бъде в Копривщица за 140-годишнината от Априлското въстание

Програмата е под патронажа на държавния глава

8 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

На 2 май, понеделник, президентът Росен Плевнелиев ще участва в Копривщица в тържествената програма по повод 140 години от Априлското въстание и по случай празника на града. Програмата ще се проведе под патронажа на държавния глава, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На пл. „20 април“ в Копривщица президентът ще даде начало на тържествата и ще приветства жителите и гостите на града. Държавният глава ще присъства на театрализирания спектакъл-възстановка „Първа пушка“ на събитията от април 1876 г. и ще се поклони пред паметника на Тодор Каблешков в града.

В училище „Св. св. Кирил и Методий“ президентът ще разговаря с ръководството на Общината, след което ще присъства на концерт на фолклорния ансамбъл „Българе“.

Тържествена проверка-заря по случай 140 години от Априлската епопея на пл. „20 април“. Президентът Росен Плевнелиев ще произнесе тържествено слово, след което ще се проведе вечерна проверка в памет на падналите за свободата на България.